Restaurangen i uppstarten

Om man gillar att laga mat kan det vara en ren dröm att arbeta i en restaurang. Att kunna starta en restaurang på egen hand och vara sin egen chef kan också vara ett bra alternativ men allt är verkligen inte en dans på rosor. Man måste vara medveten om att det krävs en hel del arbete innan man kan starta en restaurang och det kan till en början vara svårt att få ekonomin att gå ihop. Men hur kan man gå tillväga om man vill testa på att starta en restaurang?

Kan man få bidrag?

En av de allra första sakerna som kan vara bra att göra är att man kollar upp om man kan få några bidrag för att starta sin restaurang. Kanske är det så att man tidigare har varit arbetslös? Då kan man kontakta sin närmaste arbetsförmedling och fråga om det kanske finns några bidrag man kan söka för att starta ett eget företag. Ofta kan man också få stöd från olika personer som är aktiva inom näringslivet. Det kan göra att man får en lite bättre start.

Leta lokal

Om man ska starta en ny restaurang måste man också se till att ha en bra lokal att arbeta i. Det kan löna sig att börja leta i god tid. När man ska ha en restaurang krävs det nämligen att lokalen uppfyller vissa krav. Det ska till exempel gå att bygga ett kök, eller så ska det redan finnas ett sådant på platsen.

Ha koll på maten

När restaurangen startas gäller det att ha koll på maten. Det måste man såklart ha under hela tiden men om en kund blir sjuk precis när restaurangen startas kan ett dåligt rykte snabbt sprida sig och det är inte helt lätt att komma ifrån det ryktet.

Det är till exempel bra att se till att all kyld mat verkligen ligger i kylen, att salladen är fräsch och att maten serveras väl tillagad eller på det sätt som kunden vill ha den. Det är bättre att kasta livsmedel man är lite osäker på än att servera det och riskera att gästen drabbas av tillfälliga men ändå jobbiga hälsoproblem.

Marknadsföring

För att man ska få besökare och kunder på restaurangen gäller det att man ser till att marknadsföra sig och sin affärsidé. Om man inte syns, finns man inte. Ofta kan man marknadsföra sig gratis eller till låg kostnad i sociala medier. Ett annat bra sätt att marknadsföra sig på är genom att bjuda in släkt och vänner som sedan kan sprida ordet om restaurangen vidare. Flygblad med rabatter eller kanske en gratis drink kan också vara det som gör att många lockas till den nya restaurangen istället för att gå till den gamla vanliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *