Hälsorestaurang fullt ut

Nyttigt, grönt och hälsosamt har blivit slagord inom restaurangbranschen. Allt fler svenskar söker efter nyttiga matalternativ när det inte finns tid för att laga maten själv. Det hakar restaurangerna på med fräscha sallader, fettsnåla maträtter och vegetariskt på menyn.

Tyvärr är det inte alla som kan det här med hälsa och mat fullt ut. Många restauranger tror sig erbjuda hälsosam mat medan det i själva verket är allt annat än nyttigt.

Komplett koncept

En restaurangägare som vill haka på trenden att erbjuda nyttig och hälsosam mat bör vara påläst. Det räcker inte att erbjuda sallader i tron om att det skulle vara det bästa alternativet. Tvärtom behövs det kunskap om näringsvärden, kombinationen av råvaror och även ett eget intresse. Den som lyckas bäst med att driva ett hälsokoncept inom restaurangbranschen är den som lever som den lär.

För den som värnar om ett aktivt liv, äter varierat med kunskap om a-vitamin och andra tillskott faller det sig naturligt att förmedla en sund livsstil via restaurangens meny. Ett koncept som grundar sig på något äkta har bättre förutsättningar för framgång än något som bara är resultatet av en pågående trend.

Hälsa är inte bara grönsaker

En misstagsklassiker när en hälsosam meny ska tas fram är att fokusera allt på grönsaker. Grönsaker håller oss friska, men varierad mat är viktigt för vårt välmående. Därför gäller det att ha en balanserad meny bestående av näringsrika måltider med relativt låg fetthalt och rätt protein.

Sallad är ett bra alternativ och något många uppskattar, men för att en salladstallrik ska vara komplett bör den vara “matig”. Personen ska helt enkelt bli mätt av måltiden och en portion fylld av endast spenatblad, körsbärstomater, gurka och paprika är knappast hälsosam. Här behövs det boostas med protein, fibrer och ingredienser som ger färg åt salladen. Grillad tonfisk, halloumi eller magert kött som skärs upp i strimlor är bra tips.

Förmedla kunskap

Den som bestämt sig för att välja mer hälsosamma koncept när det är dags att äta ute på restaurang vill säkert veta mer om menyn. Som restaurangägare är det inte alls fel att våga förklara för kunderna om de olika rätternas komposition. Berätta varför vissa ingredienser används tillsammans och förklara det utifrån de hälsomässiga fördelarna.

En restaurang som förmedlar ett tydligt koncept både verbalt och på tallriken har stora chanser att bli ihågkommen. Ryktet kommer gå som en löpeld på stadens gym och leta sig fram till din potentiella målgrupp – människor som vill äta sunt på ett äkta sätt.