Kläder när man går på restaurang

Att gå på restaurang eller kafé i Sverige är oftast väldigt avslappnat och det finns ingen specifik klädkod som man måste förhålla sig till. Men beroende på vad det är för typ av restaurang kan kraven variera, varpå denna artikel kommer kolla närmre på olika klädstilar när man ska äta på olika typer av restauranger.

Restauranger i medelklassen

Det vanligaste i Sverige är att man äter på restauranger som ligger i medelklassen. Det är nämligen i denna kategori som de flesta restaurangerna i Sverige hamnar. Generellt sett kan man säga att dessa restauranger inte är lika dyra som de i Michelin-guiden, men det är inte heller några snabbmatsställen. När man går på denna typ av restauranger kan det vara bra att köpa kläder från Johnells, då de har trendiga kläder som passar för en mängd olika tillställningar. Man kan även köpa kläder online, vilket gör det enkelt att anpassa kläderna inför olika restaurangbesök.

Restauranger i den dyraste klassen

Eftersom de allra flesta restaurangerna finns i medelklassen så finns det endast ett fåtal restauranger i den allra dyraste klassen. När man går på dessa brukar det generellt sett vara ett krav på att man har kostym och liknande. Denna regel håller dock på att förändras ordentligt då yngre restaurangägare blir verksamma inom branschen. Således kan det ibland räcka med helt vanliga kläder.