Inreda restaurangen

En restaurang behöver en hel del möbler och utrustning för att den ska kunna fungera på ett bra sätt. Men vad behöver man tänka på när restaurangen ska inredas?

Rätt storlek på bord och sköna stolar

När det gäller restauranger måste gästerna ha någonstans att sitta och njuta av sin mat. Det är bra att ha bord av lite olika storlek så att sällskap av varierande antal kan få plats. Man måste dock se till att det inte blir för trångt i matsalen. Gästerna måste få plats att äta och kunna gå runt de olika borden.

Den är också en fördel om det finns sköna stolar att sitta på. Många gäster föredrar stolar utan armstöd och det skapar också lite mer plats runt bordet om sådana stolar undviks.

Köksinredning

Köket i restaurangen måste också passa. En lättstädad omgivning gör det enklare att hålla köket hygieniskt. Många kök inreder därför med bänkar och annat helt i rostfritt stål. Det är enkelt att spola av med behov, det bildas inga sprickor där bakterier kan fastna och dessutom tål materialet även att städas med värme och starkare kemikalier. En annan fördel är att varma grytor kan ställas direkt på bänken.

Dekoration

En restaurang ska vara trevlig att vistas i. Lite dekorationer kan råda bot på även en kall och ogästvänlig lokal. Varför inte dekorera restaurangen med saker som hör samman med dess tema? Kanske kan fiskrestaurangen ha åror, fiskebåt och kanske delar av en båt som dekoration? En restaurang som serverar vilt kan ha troféer och liknande på väggarna. Beroende på vilken känsla man vill förmedla till gästerna finns det flera olika sorters dekorationer att välja mellan.