Starta och driva ett café

Det är många som drömmer om att stå och sälja kaffe från sitt alldeles egna café i framtiden. Kanske tänker man sig att det ska vara ett café som är bäst på att göra kanelbullar, eller att man kanske bara ska sälja våfflor till fikan. Oavsett vad man har för drömmar så är det enklare än många tror att starta ett café, det enda är att man måste våga ta steget och göra det. I det här inlägget kommer det några tips på hur man kan komma igång med sin verksamhet om man känner sig redo för att våga prova på livet som egenföretagare.

[IMAGE=drNGmKe6W4jF.jpg]

Registrera bolag och gör affärsplan

Oavsett vad det är för verksamhet man bedriver så måste man enligt svensk lag registrera ett bolag. På så vis blir man skyldig att redovisa sin omsättning och att betala skatt när det är dags för det. Med hjälp av dagens teknik så kan man i princip göra allting som man behöver för att starta ett bolag online.

Hitta den rätta lokalen

Ibland kan man ha turen att hitta den alldeles perfekta lokalen för ens café. Det är dock inte alla gånger som man har sådan tur och i många fall får man söka i åratal innan man hittar den perfekta platsen. Man kan dock göra om mycket med en lokal, det vill säga man behöver inte utgå från att lokalen ska vara perfekt när man först tar över den. På sajten nabo.se kan man hitta objekt att hyra från föreningar, något som är en smart lösning rent ekonomiskt och man slipper sitta i en situation där man själv tagit en stor risk.

Skapa den perfekta menyn

En sak som är extra roligt med att driva sitt alldeles egna café är att man får sätta ihop menyn själv. Det innebär att man kan välja om det är så att man endast vill servera efterrätter eller om man kanske vill ha lite lätta måltider också. Det är ju bra om det alltid finns t.ex. ett nyttigt alternativ, i och med att det är så många som är medvetna om hälsa idag.

Anställ personal som brinner för sina jobb

När man känner att det börjar flyta på så kanske det är dags att anställa personal till sitt café. Det finns många olika sätt på vilka man kan göra detta. Kanske ska man anställa några personer som jobbar heltid, ta in några sommarjobbare på sommaren eller helt och hållet lägga det här ansvaret i händerna på ett bemanningsföretag. Det beror såklart på om det krävs någon särskild kunskap för att jobba på ditt café, eller om vem som helst kan göra det. Varför inte börja med att själv stå bakom disken?