Välj rätt inriktning

I stort sett alla caféer och restauranger har någon typ av inriktning. Det är nämligen som så att de ofta vill inrikta sig mot vissa kundgrupper och det är också ett sätt att minska ner det utbud som serveras utan att kunderna blir besvikna. Man kan inte servera alla olika sorters maträtter då menyn skulle bli allt för lång. Men vilka vanliga inriktningar finns det?

Vegetarisk restaurang


Det blir allt mer populärt att äta vegetariskt eller veganskt. Det här har restauranger snappat upp och därför har det också dykt upp ett par vegetariska samt veganska sådana på marknaden. De serverar rätter som inte är baserade på kött, och i vissa fall inte ens på produkter från djurriket.

Grillar

Det finns också en hel del restauranger som riktar in sig på grillat. De tillagar all mat på grill, antingen inne i köket eller utomhus. Det kan vara kött, grönsaker eller något helt annat.

Smörgåscafé

Ett smörgåscafé är som ett vanligt café men de är främst inriktade på att sälja smörgåsar. Det här är ett café som passar de flesta. Man kan välja fritt bland olika pålägg, bröd och mycket mer.