Café och gårdsbutik på landsbygden

Om du äger en gård på landet, där du odlar bär, buskar, har kor och frigående höns, kanske du vill dela med dig av det goda. Varför inte starta ett café och även en gårdsförsäljning? Det kanske redan finns en lämplig lokal med vatten och värme indragen på dina ägor och som även är hållbara. Titta gärna in på Rörfokus för de har bra material och köper du från dem kan du även skaffa ett badrum som är anpassade för rörelsehindrade.

Fika på landet

Det är många turister som älskar att köra in på en landsväg där det skyltas om att det finns en gårdsbutik med tillhörande café. Vem vill inte stanna till i naturen och dricka kaffe med en hembakad kanelbulle eller något annat som du känner dig sugen på. Vissa caféer erbjuder även hemgjord glass, som är gjord på gårdens egna råvaror. I gårdsbutiken går det bra att sälja saft, sylt, honung, bröd, färska ägg och mycket mer som du som ägare tillverkat av egna råvaror från din gård. Det blir fler och fler som föredrar att äta och dricka naturproducerade varor.

Att tänka på innan du startar

Om du tänkt öppna ett café med tillhörande gårdsförsäljning bör du först tänka på att du får tillräckligt med kunder som gör att du kan överleva och inte gå i konkurs. Ett förslag är att öppna en blogg eller hemsida där du kan göra reklam för din verksamhet och kanske även sälja en del varor. På så sätt kan du locka gäster till din gård. En annan sak att tänka på innan du öppnar är under vilka årstider du kan ha öppet. Är vägarna framkomliga under vintern? Finns det turistaktiviteter i närheten som drar till sig turister?