Redskap

En restaurang har inte bara en stekpanna och en stekspade utan det finns en hel del olika redskap som döljer sig i lådor och skåp. Exakt vad som finns kan variera en del beroende på vilken inriktning restaurangen har. Här tar vi upp några av de redskap som är allra vanligast i kök.

Skålar

På en restaurang finns det en hel del olika skålar och bunkar. De behövs till exempel för att blanda sallad och för att blanda degar. Om man har tur att få köpa grädde eller ägg direkt från ett lantbruk är skålar också bra att ha.

Vispar, stekpannor med mera

Olika mindre redskap i plast eller rostfritt stål är också bra att ha till hands. Om man har stekpannor med teflonbeläggning är det dock inte speciellt klokt att använda rostfritt stål i dem eftersom att det lätt repar.

Stekpanna, kastrull med mera

Stekpannor och kastruller kan man inte få för många av i ett kök. Ju större restaurangen är och desto fler rätter som lagas, desto mer pannor och grytor behövs. Det är inte alltid man hinner städa och diska mellan de olika rätterna. Då är det bara att ta en ny gryta.